Demonstrationer

>Kommer från Sergels Torg. Ett bra torg för demonstrationer. Idag mot sverigedemokraterna. Det var bra atmosfär. En bra känsla i luften. Mindre kulturvänster än vanligt på demonstrationer, även om den typiska deltagaren fortfarande var kulturvänstersöderhipp. Det var fler äldre. Fler invandrare. Det var lugnt, jubel och applåder.

Träffade Anna där. Hon sade att det var många arkitekter. Det verkar bra. För yrket. För att det betyder att många är engagerade och tillräckligt aktiva för att flytta sig från datorn till plattan. Annars är själva arkitektyrkets betydelse tveksam för något annat än vilken väggfärg som ska dominera i Sverige (vitt).

Jag är ganska cynisk. Men det kändes ändå bra. Kanske för att det äntligen finns något litet att kämpa för i lagommjölkiga Sverige.