Arbetsmetod

Måste hitta bra sätt att få fram byggnader. Förra veckan testade jag det här:

1) Bygg skissmodell. Inga krav på material eller att det ska se snyggt ut i skarvarna, jag använde gammal wellpapp + enmillimeters vit kartong, snöre och en limpistol. Först en skalgubbe (1:20) för att se hur stort allting är i förhållande till en människa. Sedan bara att ösa på. Kaffe, musik. Tre timmar.

2) Gör 2d-bild av byggnaden. Tvådimensionella bilder av hur byggnaden verkligen kommer att se ut fungerar jättebra på presentationer. Bättre än ritningar och text. Lätta att förstå, ger mycket info. Jag provade tre sätt att göra bilder utifrån skissmodellen förra veckan; photoshop, måleri och teckning. Teckning gick fortast (1 timme), sedan måleri (2) och photoshop tog längst tid (3 timmar).

Skissmodellen var rolig att göra. Hur bra resultatet blev kan jag inte säga, men det skapades en massa nya grejer som jag inte hade tänkt på alls. 2d-bilden kändes sämre, av de metoder jag testade var teckningen det som blev bäst.