Pengar

>
Pengar – känsligt ämne. Man pratar helst inte om lön, tänker på saken tills jobbet redan är gjort. Fuck that. Hedvall & Gille hade en hård månad i januari, vi sparade in på morgonkaffet. Nu är vi på grön kvist igen, om bara fakturorna betalas in någon gång.

Vi vet inte hur det ser ut nästa månad. Antagligen har vi jobb. Om vi inte har det får vi fixa det. Vilket funkar rätt bra. Dvs om det börjar tryta med jobb lägger man den tiden på att fixa jobb istället (berättar för alla man känner att man behöver jobb). Men jag tror att den krassa, cyniska verkligheten är att vill man driva ett eget företag och känna sig säker så måste man anställa folk. Så att man har en buffert ifall det går dåligt – har du 20 anställda så är det många du kan sparka innan dig själv. Precis som SandellSandberg, Wingårdh, White, ja alla gissar jag. Det funkar ju.

Lite mindre cyniskt – man måste ha så många projekt samtidigt så att en nedgång omöjligt kan drabba alla projekt. För att ha så många projekt så måste man vara mer än två personer. Helst minst tio. Fler projekt jämnar ut svängningarna.